Elektrisch fiets haalt 200km/h

Geplaatst in: Nieuws

Een elektrische “fiets” die 200km/h kan!

Dit is hem dan, de Twike 5! Hij lijkt op een auto, maar wordt voortbewogen door trapbeweging. Wordt dit de nieuwe Tesla?

De titel belooft heel wat, maar dat is natuurlijk waar het echt om draait bij deze Twike. Een samenvoeging van een fiets en auto met de voordelen van beide. Wil je toch lekker bewegen, maar heb je geen zin om nat te worden door regen, dan zou dit een ideale uitkomst zijn.

Het Duitse bedrijf Twike heeft hem in ontwikkeling en dat nadert zijn eindpunt. De verwachting is dat in 2021 de productie kan gaan starten.

70% korting op Fastrider fietstassen

Hoe werkt de Twike?

De Twike wordt voortbewogen door trapbewegingen. Door het maken van trapbewegingen ga je vooruit en worden de accu’s opgeladen. Het sturen doe je door gebruik te maken van hendels. De Twike is te bestellen met verschillende accucapaciteiten: 15, 20, 25 of 30 kWh. Door het lage gewicht van slechts 500kg en aerodynamische vormgeving verbruikt hij slechts 7kWh per 100km. Afhankelijk van de omstandigheden en accucapaciteit kan een bereik van 150-500 km gehaald worden. Wil je meer technische info, kijk hier.

Wordt dit de nieuwe toekomst?

Dat is natuurlijk moeilijk te voorspellen, maar de nodige voordelen heeft hij wel. Zo blijf je droog als het regent, draag je bij aan een beter milieu en sport je ook nog vaker. Wij zijn verkocht.

70% korting op Fastrider fietstassen

Ook interessant voor jou:

Deel bericht
Volgen FerenczE:
Blogger, liefhebber van (elektrische) fietsen en vooral bezig met dingen waar ik energie van krijg. #staysave #stayhome
Laatste berichten van