De beste fietstassen voor de elektrische fiets

Geplaatst in: Accessoires, Fietstassen

Welke fietstas is geschikt voor mijn e-bike?

Er is in principe geen onderscheid tussen ‘normale’ fietstassen en fietstassen voor e-bikes. Het heeft vooral te maken met hoe de fietstas bevestigd moet worden op de fiets. Het verschil ten opzichte van een gewone fiets is de plaats van de accu op uw e-bike, is deze gemonteerd onder uw bagagedrager dan heeft u minder mogelijkheden om uw fietstas te bevestigen. Dit betekent bijvoorbeeld dat er alleen nog ruimte is om met dunne bevestigingsriempjes te werken of met klittenband.

Welk type fietstas zoekt u?

er zijn verschillende typen fietstassen op de markt: de enkele fietstas en de dubbele fietstas worden het meest verkocht. Verder zijn er nog de stuurtas, de zadeltas en fietstassen speciaal voor de e-bike.

De Enkele Fietstas

De enkele fietstas of shopper kan snel van de bagagedrager gehaald worden voor een boodschap en daarna gemakkelijk weer bevestigd worden aan de fiets. Heb je de fietstas even niet nodig dan berg je ‘m op. Het nadeel van deze enkele fietstas is dat de inhoud van deze tas beperkt is. Wil je meer mee kunnen nemen? kijk dan naar een dubbele fietstas.

De Dubbele Fietstas

Dit type fietstas is het populairst bij de fietsters in Nederland en Belgie. Het assortiment is groot qua uitvoeringen en opbergruimte. De dubbele fietstas word gemonteerd op de bagagedrager, hierdoor zit het gewicht direct op de achterband en heeft dus geen invloed op het stuurgedrag van de fiets. Nadeel van een dubbele tas is dat deze minder makkelijk ‘even’ te verwijderen is.
Belangrijk bij het uitzoeken van een dubbele fietstas op uw ebike is dat u naar de brugmaat kijkt. De brugmaat geeft het aantal centimeters weer tussen de linkertas en rechtertas.
Is uw bagagedrager breder dan de brugmaat dan zal deze niet goed passen. Een andere belangrijk punt is de bevestiging van de tas aan de bagagedrager, hoe veel ruimte is er om de tas goed te bevestigen. Zoek u veel opbergruimte en vind u het niet erg dat de tas “permanent” op uw fiets zit, dan is dubbele fietstas een goede keuze.

De E-bike fietstas

Basil Miles fietstas

Voor de e-bike gelden er net even andere regels wat de fietstas betreft. Tenminste, als de accu onder de bagagedrager zit. De ruimte tussen accu en drager is meestal minder. Dit betekent dat de bevestigingsriempjes of -banden van de e-bike fietstas dunner moeten zijn. Daarnaast moeten ze ook een stukje langer zijn: de bagagedragers van elektrische fietsen zijn namelijk breder. Enkele fietstassen moeten slankere of gebogen ophanghaken hebben. Dit ook om tussen accu en drager te passen. Heb je de accu ergens anders zitten – bijvoorbeeld in het frame of onder de voordrager – dan geldt bovenstaande natuurlijk niet. hieronder een greep uit het assortiment van (e-bike -) fietstassen.

Nog meer leuke accessoires.

Ook interessant voor jou:

Deel bericht
Volgen RichArt:
Blogger, Fiets fanaat, Love to travel.