Fietsstoeltje elektrische fiets

Geplaatst in: Accessoires, Fietsstoeltje

Fietsstoeltjes voor de Elektrische fiets

Nu elektrische fietsen steeds populairder worden bij oud én jong krijgen we ook steeds vaker de vraag of een fietsstoeltje op een elektrische fiets past. Een fietsstoeltje past zeker wel op een elektrische fiets, maar er zijn een aantal aandachtspunten. Lees hieronder waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een fietsstoeltje.

Wil je onafhankelijk zijn van de plaats van de accu. Kies dan voor een fietsstoeltje aan het stuur. Het enige waar je nog op moet letten is de display. Wil je toch een fietsstoeltje voor achterop, lees dan hieronder verder.

Waar zit de accu?

Het 2e grootste verschil tussen een normale en een elektrische fiets is natuurlijk de accu. Deze accu kan het plaatsen van een fietsstoeltje natuurlijk behoorlijk in de weg zitten. Het is daarom verstandig om goed te kijken waar de accu zit en op wat voor manier het fietsstoeltje daarbij past. Een veel voorkomende plaats van de accu is onder de bagagedrager. En laat dat nu net de plaats zijn waar de meeste fietsstoeltjes gemonteerd moeten worden.

Bagagedrager

Kijken we naar de bagagedrager dan is belangrijk om te kijken naar de breedte. Niet alle fietsstoeltjes zijn breed genoeg om goed om de accu heen te kunnen. Juist door de accu wordt de bagagedrager breder. Een gangbare maat voor een bagagedrager met een accu eronder is 18,5 cm. Het fietsstoeltje moet hier dus omheen passen.

Ook de afstand van het frame naar de bagagedrager is bepalend of een fietsstoeltje past. Niet alle bevestigingen kunnen de afstand tussen frame en bagagedrager overbruggen. Deze verbinding is natuurlijk belangrijk om een stevige verbinding te krijgen. Je wilt natuurlijk niet dat het fietsstoeltje los komt te zitten.

Als laatste is ook de belasting van de bagagedrager iets om rekening mee te houden. De opbouw van een bagagedrager waar ook een accu in moet zitten is natuurlijk anders dan een waar geen accu in zit. Over het algemeen is deze belastbaarheid iets lager bij een elektrische fiets. Denk daarom ook aan het gewicht van een fietsstoeltje.

Passend maken

Als een fietsstoeltje niet past of je krijgt een probleem met de accu er uithalen, dan zijn er ook nog passtukken. Thule heeft hier een mooi ontwerp voor gemaakt welke specifiek bij Yepp fietsstoeltjes gebruikt kan worden. Hiermee los je misschien wel 2 problemen op: 1. als de bagagedrager te smal of te breed is en 2. maakt het uitnemen van de accu eenvoudiger. Het uitnemen van de accu is om verschillende redenen nodig.

Conclusie

Omdat er inmiddels zo veel elektrische fietsen zijn is het assortiment voor een passend kinderstoeltje voor achterop steeds ruimer. Ze passen zeker wel op een elektrische fiets, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Het zou zonder zijn als je een mooi kinderstoeltje hebt gevonden en hij blijkt niet te passen.

Fiets-stoeltje.nl

Ook interessant voor jou:

Deel bericht
Volgen FerenczE:
Blogger, liefhebber van (elektrische) fietsen en vooral bezig met dingen waar ik energie van krijg. #staysave #stayhome
Laatste berichten van