Welke display past op mijn elektrische fiets?

Geplaatst in: Accessoires

Welke display past op mijn elektrische fiets?

Een voorkomend probleem van de elektrische fiets is een display die het niet meer doet. Dit kan gebeuren door een val of vochtprobleem. Een display is een onmisbaar onderdeel van je elektrische fiets. Als de het niet meer doet je een nieuwe moeten hebben of een reparatie moeten uitvoeren.

Hoe kan mijn display kapot gaan?

Een display een fijn stukje techniek, maar wel kwetsbaar. Afhankelijk van het type display (LED of LCD) is de kwetsbaarheid groter of kleiner. Een LED display is over het algemeen minder kwetsbaar, juist omdat er wat minder techniek in zit. 

In een display zit elektronica. Dit kan beschadigd raken, omdat de fiets een keer is gevallen of je bent ergens tegenaan gebotst. Je ziet dan niet zo aan de buitenkant dat er iets is. De elektronica, denk aan contactpunten of gesoldeerde printplaatjes zijn kwetsbaar. En kunnen dus door zo’n botsing beschadigd raken. 

Het kan ook gebeuren dat door een botsing vocht in de display komt. Al is er maar een kleine opening, dan kan dat al voor vochtproblemen zorgen. En zoals je weet is elektronica erg gevoelig voor vocht. Het is dan een kwestie van tijd, voordat de display kapot gaat.

Kan ik mijn display repareren?

Als je display het niet meer doet, dan kan je het beste eerst de handleiding van de fabrikant raadplegen. Als er bijvoorbeeld foutmeldingen in de display getoond worden kan je die met de handleiding waarschijnlijk oplossen. Overigens geven deze melding ook informatie over andere onderdelen van je fiets. Misschien is het alleen maar de interne batterij die vervangen moet worden. Een niet werkende display hoeft dus niet altijd kapot te zijn!

Als de handleiding niet helpt en je weet zeker dat er iets aan de binnenkant kapot is, dan zou je hem open kunnen schroeven. Als je het kapotte onderdeel kan vinden is daar misschien ook wel een vervanging voor te vinden. Denk eraan dat het erg fijne techniek is. Zelf een los contact repareren met een huis-tuin-en keuken soldeerbout is vaak niet de beste optie. Maar goed, kapot is ie toch al dus waarom niet proberen. Durf je het echt niet aan ga dan naar de (fiets)specialist.

Welke display past op mijn fiets?

Als resetten of openschroeven niet tot het gewenste resultaat heeft geleid kan je kijken naar een vervangende display. Maar nu komt het! Welke display past er op mijn elektrische fiets? Ons advies om een display te kopen die hetzelfde is als de kapotte, tenzij de fabrikant inmiddels een andere vervangende display op de markt heeft gebracht. De specialist weet je daar over te informeren. 

Heb je elektrische fiets met een Bosch aandrijving van modeljaar 2014 of jonger, dan is deze wel erg mooi! Ja, hij is duur, maar er zitten wel heel veel functies op.

Image

Er zijn inmiddels ook universele display’s, maar let bij aanschaf op of het bij jouw aandrijving past. Voor de kabels zijn er inmiddels adapters te vinden, zodat je dat passend kunt maken. 

Heb je er nieuwe display geplaatst of een reparatie uitgevoerd, dan is het goed om een kalibratie uit te voeren. Via een display wordt dit meestal aangegeven, maar kan nooit kwaad om het te doen ook al is het niet aangegeven op de display. Hoe je moet kalibreren is afhankelijk van het merk motor en display. Gebruik hiervoor de handleiding of raadpleeg een specialist.

Ook interessant voor jou:

Deel bericht
Volgen FerenczE:
Blogger, liefhebber van (elektrische) fietsen en vooral bezig met dingen waar ik energie van krijg. #staysave #stayhome
Laatste berichten van