Fietsdiefstal 5 tips

Geplaatst in: Fietsplezier

Fietsdiefstal – 5 tips om te voorkomen dat je fiets gestolen wordt

wist je dat er in Nederland jaarlijks zo’n 450.000 fietsen gestolen worden? Hoe zet je je fiets goed op slot? Wat kun je nog meer doen om fietsdiefstal te voorkomen?

TIP 1: Gebruik meerdere sloten
Gebruik twee of drie verschillende sloten, bijvoorbeeld een ringslot, een beugelslot en een kettingslot. Dit werkt vertragend en veel dieven zijn gespecialiseerd in één soort slot. Gebruik altijd een slot met ART-keur.

TIP 2: Leg je fiets vast aan Fietsenrek of lantarenpaal.
Door je fiets vast te leggen aan een fietsenrek of lantarenpaal is het moeilijker voor dieven om de elektrische fiets mee te nemen in een busje of naar een rustige plaats waar ze niet gestoord worden om de sloten van de elektrische fiets open te breken.

TIP 3: Hangslot niet alleen aan voorwiel!
Bevestig je hangslot of beugelslot verstandig, dus niet alleen aan je voorwiel! Zorg dat je hangslot hoog hangt zodat er niet met stenen op geslagen kan worden.

TIP 4: Bewaakte stalling goed idee!
Is er een bewaakte fietsenstalling in de buurt, goeie keuze! vaak zijn ze nog gratis ook en je kan er vaak nog aanvullende faciliteiten vinden zoals reparatie, oplaadpunten, toiletten etc.

TIP 5: Geen bewaakte stalling in de buurt?
Zorg dat je je fiets parkeerd waar veel mensen staan te wachten, een dief voelt zich niet op zijn gemak als hij wordt bekeken. Dus bijvoorbeeld bij een bushalte of bij een druk terras.

Mocht uw fiets ondanks deze tips toch gestolen worden, zorg dan dat je je fietsgegevens in bijvoorbeeld je telefoon hebt staan, met het framenummer model en type. kan je aangifte doen bij de politie. Een fietsverzekering die je verzekerd tegen diefstal en schade is zeker aan te raden en kost maar een paar euro per maand.

Ook interessant voor jou:

Deel bericht
Volgen RichArt:
Blogger, Fiets fanaat, Love to travel.