Niet kussen of handen schudden tijdens Vélovak 2020

Geplaatst in: Nieuws
GORINCHEM – Beursorganisator Easyfairs heeft haar coronamaatregelen bekend gemaakt voor Vélovak, die gepland staat van 27 t/m 29 september 2020 in Evenementenhal Gorinchem . Met deze maatregelen wil Easyfairs een krachtig signaal afgeven dat de veiligheid en het welzijn topprioriteit heeft.

Uit de maatregelen blijkt onder andere dat bezoekers zich online dienen te registeren voor een bepaalde dag en dat registratie op het event niet langer mogelijk is. “Meer dan ooit is de veiligheid van onze exposanten, bezoekers en overige betrokkenen één van onze hoogste prioriteiten. Wij stellen alles in het werk om de veiligste plek te creëren om elkaar te ontmoeten en zaken te doen. De gezondheid en het welzijn van iedereen is onze topprioriteit,” verklaart Mascha de Bruin, Head of Event Vélovak. “Om dat te borgen, hebben we meerdere coronamaatregelen genomen die ervoor zorgen dat Vélovak op een verantwoorde wijze kan plaatsvinden. Door de grootte van de hal is het mogelijk om Vélovak ruim op te zetten. Daarnaast zullen er ook verschillende netwerk area’s worden ingericht, zodat bezoekers en exposanten op een veilige manier met elkaar contact kunnen hebben.”

AANTAL MENSEN MONITOREN | Via de website van Vélovak kunnen bezoekers hun bezoek efficiënt voorbereiden. Hier vinden zij de exposantenlijst, de maatregelen en het contentprogramma. Ook kunnen zij vooraf inplannen welke bedrijven, producten en innovaties ze willen zien en welke kennissessies interessant zijn om te volgen. De coronamaatregelen dragen zorg voor reiniging & hygiëne, persoonlijke bescherming & detectie en fysieke afstand. “Er worden plexiglas schermen geplaatst bij infopunten, cateringpunten en alle andere balies die bemand zijn tijdens Vélovak,” aldus De Bruin. “Om voldoende fysieke afstand te kunnen bewaren, monitoren we op ieder moment het aantal mensen aanwezig in de hal, in lijn met de richtlijnen van de lokale overheid. Wij vragen iedereen vriendelijk om steeds een afstand van anderhalve meter te bewaren. Verder mag er geen lichamelijk contact zijn bij de begroeting: geen handen schudden en niet kussen en indien gangpaden voldoende breed zijn om bezoekers in beide richtingen toe te laten, vragen wij iedereen de looplijnen te respecteren die de looprichting aangeven.”

VOORAF ONLINE REGISTREREN | Bezoekers dienen zich vooraf online te registeren, registratie op het event is niet langer mogelijk. De bevestigingsmail met toegangscode kan uitgeprint worden meegenomen of gescand worden vanaf de mobiele telefoon. De toegangscode zal gescand worden bij één van de scanning balies. Tijdens de online registratie kiest de bezoeker de dag van zijn of haar bezoek aan tweewielervakbeurs Vélovak. Enkel op die manier kunnen de social distancing regels volgens Easyfairs gerespecteerd worden. In het Tweewieler Kennistheater wordt overal een afstand van anderhalve meter tussen de stoelen in acht genomen. Dit betekent dat de capaciteit van het theater anders wordt ingericht en het advies is om op tijd aanwezig te zijn voor een sessie.

SMART BADGE | “Verder worden de meest aangeraakte oppervlakten regelmatig gedesinfecteerd. De sprayers voldoen aan de strengste hygiënenormen. Ook is er op Vélovak en in de gemeenschappelijke ruimtes desinfecterende handgel aanwezig. Wij adviseren alle betrokkenen om regelmatig hun handen te ontsmetten,” aldus Marketingcoördinator Gerard van Muijden. “Verder raden we bezoekers aan om gebruik te maken van onze Smart Badge technologie. Dit is niet alleen handig, het is ook een heel veilige manier om de vakbeurs te bezoeken. Via de badge kan een bezoeker elektronisch product- en bedrijfsinformatie opvragen, zonder enig fysiek contact, een soort digitale draagtas voor flyers, visitekaartjes enzovoort. Ook aanvaarden we om gezondheidsredenen enkel betalingen via pinpas of creditcard op de beurs. Zoals iedereen van ons gewend is, is er voldoende eten en drinken verkrijgbaar.”

Bron: https://nieuwsfiets.nu

Deel bericht
Volgen NewB NewB:
Ik ben NewB. Ik plaats nieuwsberichten.